Olay Gazetesi Bursa

Bizi açıkta bırakmayın!

2012 yılından bu yana Bursa'da birçok madalya kazandıran Bursa Okçuluk Kulübü şu aralar oldukça dertli...

80’e yakın lisanslı sporcusu bulanan Bursa ekibinin şu anda antrenmanların yapıldığı bina yıkılmak üzere… Eğer kulüp tesis bulamazsa sporcuları sıkıntılı günler bekliyor.

Türkiye’de spor yapmak kimisi için çok keyifli kimisi içinse tam bir sıkıntı. Sadece Türkiye değil, dünyada futbolun gölgesinde kalan birçok branşta sporcular ve kulüpler kendi yağıyla kavrulmaya çalışırken, 2012 yılında kurulan Bursa Okçuluk Spor Kulübü de bunlardan birisi… 4 yıldır Bursa’ya okçuluk branşında birçok madalya kazandıran kulüp, 2014 ve 2015’te kazandığı Türkiye şampiyonluklarına bu yıl da yenilerini eklerken, şu anda ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya. Son olarak Kasım ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’ndan 5 madalya çıkarmayı başaran Bursa Okçuluk Spor Kulübü, antrenmanlarını yaptığı tesisin yıkılacak olması nedeniyle kendisine yer aramaya başlamış.

ACİLEN MEKAN GEREKİYOR

Şu anda 80’e yakın lisanslı sporcusu bulanan kulüp, kışın ortasında sokakta kalmamak için bir dizi girişimlerde bulunsa da bunlardan sonuç alamamış. Bursa’da okçuluğu daha yaygın hale getirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Cengiz Algon, “İmkanlarımız kısıtlı. Açıkçası pek fazla destek de göremiyoruz. Kendi olanaklarımızla burayı yaptık. Ancak, şu anda sporcularımızın antrenmanlarını yaptığı bina yıkıldığı zaman acilen kapalı bir mekan gerekiyor. Belediyelerimizin bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Olmazsa tabii ki bitirmeyeceğiz, mücadele edeceğiz. Bu çocukları açıkta bırakmayacağız’ diye konuştu.

DIŞARIDA ÇALIŞAMAYIZ

Bursa Okçuluk Kulübü kurucusu ve şu anda başkan yardımcılığı ve antrenörlüğü üstlenen Hüseyin Günel de Bursa’da okçuluk için herşeyi yaptıklarını söylerken, “Şu anda bulunduğumuz bina kiralık ve 4 senedir buradayız. Burada yetiştirdiğimiz sporcularla Türkiye şampiyonlarına katılıyoruz. Okçuluk değişik bir spor ve herkese hitap etmiyor demek ki. İnsanlar futbol, basketbol ve voleybola daha meraklı. Dikkat isteyen bir spor. Okçuluğa ilgi gösterenler konsantrasyonu yüksek olan, hedef sporları sevenler bizi tercih ediyor. Bulunduğumuz bina dışında açıkta antrenman yaptığımız bir yer daha var ama açık alanda kışın atış yapamayız. Bu yüzden içinde bulunduğumuz bine yıkılınca bize acilen yer lazım” dedi.

Hakan Şenzeybek Zinde olmanızı sağlıyor

2000 yılında Trabzon’da doğan Hakan Şenbeybek de Bursa ekibinin başarılı sporcularından. Çok fazla spor denediğini ancak hiçbirisinin kendisini tatmin etmediğini ifade eden Şenzeybek, “Birkaç spor daha denemek istedim. Aklıma okçuluk geldi. Şu anda başarılı olduğumu düşünmüyorum. Antalya’da düzenlenecek yarışmada kendimi düzeltmeye çalışacağım. Herkese tavsiye ederim. Çok güzel bir spor. Zinde olmanızı sağlıyor. Daha çok herşeye odaklanmamı sağladı. Hızlı olmamı sağladı her konuda. Bence kas açısından da vücudun tüm kasları açısından yararı oldu” şeklinde konuştu.

Atakan Aydın: Diğer sporlar gibi yorucu değil

2 sene önce okçluğa başladığını ifade eden Atakan Aydın “Hep ilgim vardı. Babam amatör yay aldı. Sonra burayı keşfettim ve antrenmanlara başladım. Açıkçası diğer sporlarda antrenman sonrasında aşırı yorgun oluyorsunuz. Derslere ve okula yeterince vakit ayıramıyorsunuz. Okçuluk eğlenceli bir spor. Daha dikkatli odaklanabiliyorsunuz bazı şeylere. Bu yüzden benim için oldukça ideal bir spor olduğunu düşünüyorum” dedi.

Deniz Çağlak: Herkes yapabilir

Okçulukla yeni tanıştığını belirten Deniz Çağlak da “1 yıldır okçulukla uğraşıyorum. Yeni başadım sayılır. Aslında benim çok dikkat dağınıklığım vardı. Derslerime konsantre olamıyordum. Okçuluk tamamen sabır ve konsantrasyon isteyen bir spor olduğu için bu sporu seçtim. Derslerimde de gerçekten gözle görülür bir fark oldu. Gayet mutluyum. Kardeşimle birlikte başladık. O biraz zorlandı. Ama ilerleyen dönemde yeniden başlayacak. Gerçekten çok seviyorum. Okçuluğa devam edeceğim. Üniversiteside de sürdürmek istiyorum. Bu sporun yaşı yok. 7’den 70’e derler ya aynen öyle bu sporla her yaşta ilgilenebiliryorsunuz” ifadelerini kullandı.

Arda Altay: Ata sporumuz

2,5 yıl önce başladı okçuluğa başlayan Arda Altay ise şunları söyledi: “Güzel bir spor. Mutluyum. Sonuçta okçuluk da ata sporumuz. Okçuluğa başlamam ani gelişti. Anmem git merak edeceksin seveceksin dedi. Sonrasında başladım baktım yapabiliyorum.”