Çanakkale Boğazı’nı birbirine bağlayacak olan asma köprü için geri sayım başlarken, bu güzergahta hareketlilik yaşanıyor.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ın verdiği bilgiye göre, 2 bin 23 metre uzunluğunda olması beklenen Çanakkale boğaz köprüsünün 2019 yılında hizmete açılması öngörülüyor. Gelibolu Lapseki arasının Çanakkale boğazındaki en dar bölgesinde yapılacak köprü; Çan ve Yenice üzerinden Balıkesir Balya’ya bağlanacak. Çalımlıoğlu Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çalımlıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Avrupa kıtası üzerinden gelen transit trafiğin neredeyse yüzde 50’sinin asma köprü ile bu bölgeye kayacağını belirtti.
YEDİ KAT ARTACAK
“Lapseki’den Balıkesir’in içine kadar muazzam bir değişime tanıklık edeceğiz” diyen Çalımlıoğlu, şöyle devam etti: ”Bölge bir yanıyla denize, bir yanıyla otoban entegrasyonuna, bir yanıyla da demiryolu ağına bağlanıyor. Doğal bir lojistik üs olacak. Üstelik aynı bölgede yatırım etüdü tamamlanan Avrupa’nın en büyük kimya sanayi ihtisas organize sanayi bölgesi ile göç ve nüfus artışı, yoğunluğu önümüzdeki 10 yılda 7-8 kat arttıracak.”
KONUT İHTİYACI TAVAN YAPACAK
Biga ve Lapseki bölgelerinde gayrimenkul piyasasının baş döndürücü bir hızla büyüdüğünü anlatan Harun Çalımlıoğlu, kimi yerlerde arazi fiyatlarının daha şimdiden 10 kat arttığını söyledi. Bu bölgelerin İstanbullu yatırımcılar tarafından da izlendiğini vurgulayan Çalımlıoğlu, son yıllarda 12 bin dönüm arazinin satıldığını, el değiştirdiğini belirtti. Çalımlıoğlu, “Ulaşım entegrasyonun tamamlanmasıyla bölgede hızlı bir büyüme zaten kaçınılmaz, kimya organize sanayi bölgesi için 15-20 milyar dolarlık ön yatırım konuşuluyor. Hızlı tren ve havaalanının gelmesiyle konut ihtiyacı da tavan yapacak” dedi.
KÜÇÜK YATIRIMCI İÇİN DE FIRSAT VAR
Her mega projenin başka bir çekim etkisiyle, yan projeleri oluşturduğunu anlatan Harun çalımlıoğlu, ”Ön görümüz eğitim, sağlık, perakende ve ticaret alanları için de hızlı bir büyümenin olması. Son 6-7 aydır arazi satışlarında en çok aracılık hizmetini Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayserili müşterilerimiz için bu bölgede veriyoruz. Küçük yatırımcı içinde orta vadede 2-3 yılda, en az yüzde 150-200 prim yapacak yerler var” dedi.
BİLGİYE DAYALI ÖNGÖRÜ KAZANDIRIR
Kamuoyunun arazi yatırımları konusunda eksik bilgi sahibi olduğunu da ifade eden Çalımlıoğlu, her yerden arsa arazi alınmaması gerektiğini, yatırım çeken bölgelerin hızlı prim yaptığını söyledi. Çalımlıoğlu “Arazi uzun vadede kazandırır sözü her zaman gerçeği yansıtmıyor. Örneğin Karacabey, Susurluk ve Bandırma hattında neredeyse bölgenin tamamı yüzde 150-400 arası prim yaptı. Bilgiye dayalı ön görü kazandırır” diye konuştu.