Geçen yıl üreticiye 4 milyon litreden fazla süte karşılık yaklaşık 8 milyon TL ödeme yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan çiftçiye can suyu verirken, diğer taraftan da Bursalıları sağlıklı gıda ile buluşturuyor. Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki kalkınma kooperatifleri ve birlikler vasıtasıyla 2018 yılı boyunca çiftçiden 4 milyon litreden fazla süt alan BESAŞ, buna karşılık 8 milyon TL ödeme yaptı. Çiftçiden alınan süt, peynir, kaşar, ayran ve günlük süt olarak tüketicilerin sofralarına taşındı.
BİR YILDA 64 MİLYON EKMEK
Bursa’da 1979 yılında kurulan ve 1982 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın ise en büyük ekmek fabrikası olma özelliğini taşıyan BESAŞ, unlu mamül üretiminde de hız kesmedi. Organize Sanayi Bölgesi’nde 6 bin 250 metrekaresi kapalı, toplam 14 bin metrekare alanda, 5 adet tam otomatik tünel tipi üretim tesisinde, 3 vardiya üretim yapan BESAŞ, 2018 yılında 63 milyon 976 bin 769 adet ekmeği Bursalılarla buluşturdu. En fazla üretimi yapılan ekmek çeşidi 50 milyon 324 bin 196 adetle Francalı olurken, 4 milyon 830 bin 140 adet tam buğday ekmeği ve 4 milyon 519 bin 659 adet de rol ekmek satıldı.
TEK KARIMIZ SAĞLIĞIMIZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BESAŞ’ın kurulduğu günden bu yana ‘Tek karımız sağlığınız’ sloganı ile üretime devam ettiğini hatırlatarak, kalite, ekonomi ve hijyenden kesinlikle taviz verilmediğini vurguladı. Gerek süt ürünleri gerekse unlu mamullerde gıda tüzüğüne tamamen uyulduğunu ifade eden Aktaş, “Halkımızın ürünlere olan ilgisi bir anlamda kalitenin göstergesi. Hem süt grubu hem de unlu mamullerde talepler doğrultusunda ürün yelpazemizi genişletmeye devam edeceğiz” diye konuştu.