Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları eteklerinde kurulu beş yıldızlı bir otelin işletmecisi, tesisinde 3 dönümlük alana oluşturduğu organik bahçeyle misafirlerine elleriyle topladıkları ürünleri yeme fırsatı sunuyor.
Otel işletmecisi Yağız Önen, AA muhabirine, tatillerini geçirmek üzere otellerini tercih eden misafirleri için tesis içinde bir alana organik bahçe kurduklarını söyledi.Kazdağları eteklerindeki birçok köyü ziyaret ederek topladıkları organik tohumları hazırladıkları 3 dönümlük alana ektiklerini anlatan Önen, “Bahçemizde yetiştirdiğimiz salatalık, domates, biber, patlıcan, kabak, mısır, marul, semizotu, reyhan, fasulye, börülce gibi sebzeleri de şimdi misafirlerimize sunuyoruz. Salatalık, domates ve biberi özellikle sabahları toplayıp kahvaltıda tüketiyorlar, Fasulye, kabak ve patlıcandan mutfakta kendilerine özel yemek yaptırabiliyorlar.” dedi.
50 tavuktan günlük taze yumurta
Önen, sebzelerin yanı sıra bahçeye ayrıca koyun, keçi ve tavuktan oluşan minyatür bir çiftlik de yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Burada 50 tavuğumuz var. Günlük buradan taze yumurta alıyoruz. Topladığımız yumurtalarla misafirlerimize omlet yapıyoruz. Bu da müşterilerin çok hoşuna gidiyor. Misafirlerimiz bahçede elleriyle topladıkları ürünleri yeme keyfini yaşıyor. Bu da onlar için ayrı bir tat oluyor. Özellikle bu uygulama küçük çocuklar için de faydalı oldu. Çocuklar burada doğa ile bütünleşmiş oluyorlar. Çünkü bizim misafirimiz genelde büyükşehirlerden gelen kişiler. Burada salatalık nasıl yetişiyor, patlıcan nasıl yetişiyor, onu görüyorlar. Bahçeden toplamanın, taze tüketmenin, organik ürün yemenin, doğanın tadını çıkarıyorlar.”