Bursa’nın yerel eğitim markası Venüs Kampüs Eğitim Kurumları, akademik başarılarıyla dikkat çekiyor. Bir öğretmen kuruluşu olan Venüs Kampüs, eğitim faaliyetlerine üniversiteyi de dahil etme yolunda ilerliyor. Venüs Kampüs Kurucuları Ali Erzincanlıoğlu ve Hüseyin Kirez, imza attıkları başarıları ve yeni projeleri anlattı. Venüs Kampüs olarak en büyük ideallerinin vatanını, milletini seven, ileri görüşlü, ufku geniş öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyleyen Ali Erzincanlıoğlu, “Bunları yaparken çocuklarımızın meslek hayatlarında önlerini açacak projeler geliştirdik. Onlara sadece okul içerisinde eğitimler vermedik. İlgili oldukları ve seçmek istedikleri mesleklerle ilgili staj yapma imkânları sağladık” dedi. Her şeyden önce öğrencilerin kendilerine hedef belirlemelerinin son derece önemli olduğuna da vurgu yapan Erzincanlıoğlu, “Hangi yoldan gideceğini bilmiyorsan nereye gittiğinin bir anlamı yok. İşte biz öğrencilerimize tam olarak bu sorunun cevabına ulaşmayı öğretiyoruz. Evlatlarımızın önce hedeflerini belirlemelerine yardım ediyoruz sonra ise hedeflerine ulaşmalarına…” şeklinde konuştu.
“15 ÖĞRENCİ TIP KAZANDI”
9-17 saatleri arasında okulda verilen eğitimin ardından bünyelerinde bulunan kurs kısmıyla da öğrencilere katkı sağladıklarını dile getiren Ali Erzincanlıoğlu, ailelerin en önemli sorunlarından olan çocukların geçirdiği kalitesiz zamanları, düzenledikleri gece kampları ile çözüme kavuşturduklarını söyledi. Ortaokul yapılanmasına önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Erzincanlıoğlu, “Mudanya bölgesindeki özel okullar arasında başarı anlamında ilk 3’e kesinlikle giriyoruz. 7.sınıf itibari ile çocuklarımızı LGS’ye hazırlamaya başlıyoruz. Okulumuz ve kursumuzda toplam da 70 öğrencimiz LGS sınavlarına girdi bunların 55’i nitelikli okul kazandı” ifadelerini kullandı. Lise kademelerinin çok güçlü olduğunun altını çizen Erzincanlıoğlu, “Lise düzeyinde başarı sağladığımız öğrencilerimiz toplama öğrenciler değil birebir bizim yıllarca emek verdiğimiz öğrenciler. Diğer okullar son sınıfta aldıkları öğrencilerin sınav başarılarını bile kendilerinin başarısı gibi gösteriyor. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu yıl sadece 15 öğrencimizi Tıp Fakülteleri’ne gönderdik. Mühendislik, hukuk ve herkesin girmek için ter döktüğü çok sayıda bölüme de öğrencilerimizi yerleştirmenin gururunu yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.
BURSA’NIN EĞİTİM ÇITASI YÜKSELECEK
©Yoğun temponun yanında gönüllülük esasıyla TÜBİTAK Olimpiyatları’na öğrencileri hazırlayan Hüseyin Kirez de “Olimpiyatlara yaklaşık olarak yirmi yıldır öğrenci hazırlıyoruz. Ama önceki hazırlıklarımız çok profesyonel değil, bireysel çalışmalardı, son iki yıldan beri daha profesyonel olarak hazırlanmaya başladık. Iki yıl önce biyoloji olimpiyatlarında Türkiye birincisi olan öğrencimizin ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda kazanmış olduğu artıları görünce ve yurt dışı eğitimde kazandırmış olduklarını da görünce biz bu olimpiyatlara biraz daha fazla önem verdik. Ve okullarımızdan belirlediğimiz beşer tane öğrenciyle startı verdik ve bu sene yaklaşık olarak seksene yakın öğrencimiz vardı” dedi.
Sadece kendi okullarındaki öğrencileri değil Bursa’nın herhangi bir okulunda eğitim gören öğrencilerin de yeterli oldukları takdirde olimpiyat hazırlıklarına katılabildiğini belirten Kirez, “Bu serüven 10.sınıf itibari ile başlıyor. Burada biz 9,10,11 ve 12 sınıf konularını tamamlıyoruz. 11.sınıfa geçen öğrencilerimize ise üniversite düzeyindeki bilgilerin aktarımını yapıyoruz” açıklamalarında bulundu. Bursa Uludağ Üniversite ile iş birliği yaparak daha da güçlendiklerini dile getiren Kirez, Turan Tayan Anadolu Lisesi ve Gazi Anadolu Lisesi roket takımlarına da finansal açıdan destek sağlayarak çocukların önünü açtıklarını ifade etti. Bundan sonraki olimpiyat çalışmalarına alacakları öğrencileri sınavla belirleyeceklerini de anımsatan Kirez, hedeflerinin Bursa’nın eğitim çıtasını yükseltmek olduğunu söyledi.
ÜNİVERSİTE YOLUNDA EMİN ADIMLAR
Ali Erzincanlıoğlu, Venüs Kampüs olarak en büyük hedeflerinin anaokulundan üniversiteye uzanan bir zinciri Bursa merkezli olmak üzere Türkiye çapına yaymak olduğunu söyledi. 2023-2024 eğitim-öğretime hazır olduklarını da vurgulayan Ali Erzincanlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz fabrikasyon bir eğitim kurumu değiliz. Astronomik rakamlar isteyip, üst üste okula öğrenci dolduran eğitimcilerden hiç değiliz. Tek tek ilgileneceğimiz kadar öğrenciyi eğitim programlarına dahil etmeyi uygun buluyoruz. 600 kişilik okul kapasitemizin 200 kişilik kapasitesini kullanıyoruz. Sınıflarımızda eğitim gören öğrenci sayımız 18-20. Her öğrencimiz bizim için ayrı bir değer çünkü. Öğretmenlerimiz tüm vaktini öğrencilerinin eğitimleri için harcıyor. Öğretmenlerimizi, uzun soluklu çalışacağımız kişilerden seçiyoruz.” Çocukların Venüs Kampüs kapısından girdiği andan altın bileziklerini kollarına takana kadar olan süreçte asla yalnız bırakmadıklarını da aktaran Erzincanlıoğlu, “Meslek hayatlarında da irtibatı koparmıyoruz. Okulumuzda eğitim gören bir öğrencimizin velilerinden birini kaybetmesi durumunda da eğitimine ücretsiz olarak devam etmesine olanak sağlıyoruz. Öğrenci ve velilerimizle gönül bağı oluşturuyoruz” dedi.
BU ÖĞRENCİLERİN HEDEFLERİ ÇOK YÜKSEK
©TÜBİTAK Olimpiyatları’na hazırlanan Venüs Kampüs Kursu öğrencileri ile de konuştuk. Kimisi herkesin hayallerini süsleyen ülkenin en iyi üniversitelerine yerleşmiş, kimisinin ise seneye gireceği sınavlarda hedefi çok yüksek. Hepsinin ortak özelliği ise yolları Venüs Kampüs’ten geçmiş. Bu çocuklardan ilki Mustafa Olcay Baran o artık Cerrahpaşa tıp öğrencisi… En az ilgili olduğu fizik alanında olimpiyatlara katılarak Türkiye 38’incisi olmuş. 10.sınıfın ikinci döneminden bu yana Venüs Kampüs sıralarında hazırlanmış ve olimpiyatlar sayesinde YKS sınavında hiç zorlanmadığını söylüyor. Sınava çalışan arkadaşlarına tek önerisi var o da; detaylı çalışma. İngilizce Bilgisayar Mühendisliği kazanan Alaattin Yılmaz da YTD sınavın da Türkiye’de 340’ncı oldu. Başarısında, Venüs Kampüs öğretmenlerinin büyük emekleri olduğunu ifade eden Yılmaz, psikolojik olarak da katkılarının büyük olduğunu söyledi.
“ÇALIŞMADAN BAŞARI OLMAZ”
Arkadaşlarının tavsiyesi ile Venüs Kampüs’e gelen YKS hazırlık öğrencisi Ulaş Umay Akyol da, “Olimpiyatlara hazırlanmak bana farklı bir bakış açısı kazandırdı. Fizik benim ilgi alanım bu doğrultuda ilerleyeceğim. Kursumun destekleriyle olimpiyatlarda 65’inci oldum” dedi. Çalışmadan başarılı olunmayacağını söyleyen Hüseyin Emre Koca, “Benim kimya alanına ilgim vardı, Hüseyin Kirez Hoca ile çalışmaya başladım. Hocamla, uyumadan günlerce çalıştığımız oldu. Bizimle uğraşmaktan hiç yorulmadılar hep desteklediler” şeklinde konuştu. Orhan Mustafaoğlu ise kendini şu sözlerle ifade etti: “Venüs Kampüs’e 10 sınıfın 2 döneminde katıldım ve olimpiyatlara hazırlanmaya başladım. Hüseyin Kirez Hocam bize çok emek verdi. Günlerce yanımızdan ayrılmadan bizi çalıştırdı. Üniversitede ilk bine girme hedefim var.”