Şahin, Türk yayla ballarının kalitesine rağmen yurt dışında yeterince pazar bulamadığını söyledi. Ülkede yaklaşık 70 bin ailenin arıcılık yaptığını ifade eden Şahin, Türkiye’de arı varlığının da yeterli seviyede olduğuna vurgu yaptı. Şahin, ‘’Arıcılar dünyanın en kaliteli ballarını üretmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Üretilen bal çeşitlerine kimlik kazandırmak için uzun yıllardır çalışma yürütüyoruz. Dünyanın en kaliteli balı Türkiye’de üretilmektedir. Çam balımızı kimliklendirdik. Birçok alanda da kimliklendirme çalışması devam ediyor” dedi. Ayçiçeği, pamuk, narenciye, kestane ve geven balları için de kimlik çalışması yapıldığını hatırlatan Şahin, ‘’Bu yıl meşe ve lavanta balını çalışıyoruz. Daha sonra en büyük hedefimiz yüksek yayla ballarını çalışarak değerini bulması” diye konuştu.