İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden mezun olduktan sonra ve aynı üniversitenin Onkoloji Enstitüsünde Yüksek Lisans yapan Biyolog Kanser Araştırmacısı Vasfiye Goca Boran, B2 vitamini eksikliğinin yol açtığı sorunlara dair çarpıcı bilgiler verdi.
B2 vitamini eksikliği bunlara sebep oluyor;
Araştırmacı biyolog Boran B2 vitamini eksikliğinin belirtilerini şu sözlerle ifade etti; “Vücutta iltihaplanma, ciltte kızarıklık, ayak altlarında yanma, kulak ve burunda pullanma, titreme, sersemlik, hareketlerde ağırlaşma, sindirim bozukluğu, saç dökülmesi, gözlerde yanma ve kuruluk en belirgin etkileridir”
Antibiyotikler B2 vitamini eksikliğini tetikliyor
Birçok probleme yol açan B2 vitamini eksikliğini tetikleyen faktörler arasında aşırı derecede alkol tüketimi, antibiyotikler ve yatıştırıcılar vb. alışkanlıklar yatıyor. Gıdalarda bulunan B2 vitamininin yanlış yemek pişirme yöntemi ile azaldığını vurgulayan Boran; “B2 vitamini normal pişirme ile azalmaz. Fakat bol su ile pişirilip sonra o su atılırsa B2 vitamini suya geçerek kaybolur. B2 vitamini et, süt, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagillerde bol miktarda bulunmaktadır. Riboflavin için bu gıdalar önemli kaynaklardır” ifadelerini kullandı.