Olay Gazetesi Bursa

Ayçiçeğinde hasat zamanı

Türkiye ayçiçeği üretiminin ortalama yüzde 9'unun gerçekleştirildiği Adana'da, bu yıl yaklaşık 700 bin bin dekar alanda ekimi yapılan ürünün hasadı başladı.

Çukurova yöresinde nisan-mayısta ekilen ayçiçeği, temmuz sonunda olgunlaştığında hasat ediliyor. Bu sene Adana’da yaklaşık 700 bin dekar alanda ekimi yapılan, gıda ve yem sanayisinin önemli ürünü ayçiçeğinden 180 bin ton rekolte bekleniyor. Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı açıklamada, geçen yıl kentte 500 bin dekar üzerinde ayçiçeği ekimi yapıldığını hatırlatarak, üretimin de yaklaşık 170 bin ton civarında gerçekleştiğini söyledi.

Bu sene dekara 250-300 kilogram ürün beklendiğini kaydeden Bilgiç, ‘’Türkiye’de en çok kullanılan yağların başında ayçiçeği yağı geliyor. Sadece yağ olarak bakmamak lazım. Yem sektöründe ciddi bir katkı maddesi. O açıdan ayçiçeği stratejik bir ürün. Bu yüzden ekim alanlarının artması lazım” dedi.