Ülke sanayiinin ve turizminin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Bursa’da hava yolu ulaşımının geliştirilmesi amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Anadolujet ortak çalışmalarını sürdürüyor. BTSO Altıparmak Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda 12 ayrı ilden 50 Anadolujet iş ortağı Seyahat Acentesi bir araya gelerek, Bursa’da havayolu ulaşımının daha aktif hale getirilmesi adına fikir alışverişinde bulundu. Anadolujet Başkanı Şamil Karakaş’ın da yer aldığı toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO Lojistik Konseyi Başkanı ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Mustafa Esgin, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, BTSO Meclis Üyesi ve GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve Yenişehir Havalimanı Müdürü Recep Pak katıldı.
ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON
Anadolujet Başkanı Şamil Karakaş, Anadolujet’in 2008 yılında Türk Hava Yolları’nın düşük maliyetli havayolu şirketi olarak kurulduğunu ve 35 bölgeye uçuş gerçekleştirdiğini söyledi. Bursa’nın Anadolujet için önemli destinasyonlardan biri olduğunu ifade eden Karakaş, şirketin Bursa’daki varlığı açısından Yenişehir Havalimanı’nın desteklenmesinin önemine değindi. Karakaş, “2016 yılında Yenişehir’den 6 bölgeye, haftada 16 uçuş gerçekleştirdik. Bu uçuşlarımızda yüzde 78 gibi bir doluluk oranı elde ettik. Yeni dönemde Bursa için kampanyalarımızı artırarak, acentelerimizin de katkılarıyla bu oranı daha yukarılara taşımayı amaçlıyoruz” dedi.
İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ SIKINTI
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener de, Bursa’nın ekonomik olarak çok aktif bir şehir olduğunu söyledi. 15 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla Bursa’nın bir çok Avrupa ülkesinden fazla ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Şener, “Bursa’mız tam anlamıyla uluslararası bir şehir. BTSO olarak son 3 yılda etkinliklerimizle şehre 8 bin yabancı iş insanını getirdik. Diğer illerimizden de çok sayıda iş insanı şehrimize gelerek iş bağlantıları gerçekleştirdi. Bunları yaparken havayolu ulaşımının eksikliği bizim için önemli bir sıkıntıydı” diye konuştu.