Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin’i dün makamında kabul eden Çelik, burada yaptığı konuşmada, çiğ sütün vatandaşa direkt arzına ilişkin yapılan düzenlemenin amacının çiğ süt talebi olan kişilere en yakın yerden sağlıklı çiğ süt temin edebilmek olduğunu vurguladı.
Konunun aile işletmesi ile irtibatlandırılmasının yanlış olduğunu, ari işletmelerin marketlerde satacakları sütün özelliklerini ve kriterlerini ortaya koyduklarını dile getiren Çelik, ari işletmelerde gerekli ekipmanlarla çiğ sütün 4 santigrat derecenin altına soğutularak uygun cihazlar ile 24 saat içerisinde tüketiciye ulaştırılacağını anlattı.
Çelik, ”Son dönemlerde çiğ süt tüketimi ile ilgili yoğun bir talep oluşmaya başladı. Bu talep en yakın yerden vatandaşla çiğ sütün buluşmasına dönüşebilir mi? Ama bunun da sağlıklı olması gerekli, rastgele bir pazarın oluşması söz konusu olamaz. Amacımız sağlıklı gıda ile tüketicimizi buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.
TEŞVİK EDECEK DÜZENLEME
Keskin de, Türkiye’deki süt üreticilerinin yaklaşık yarısını temsil ettiklerine dikkati çekerek, çiğ sütün vatandaşa direk arzını yıllardır talep ettiklerini dile getirdi. Buradaki amacın kaliteli sütün vatandaşlar ile buluşmasının sağlanması olduğunu ifade eden Keskin, bir ineği bulunan üreticinin de ari işletme olabildiğini, bu düzenlemenin, küçük üreticileri yok etmek değil, daha çok kaliteli süt üretimini teşvik etme gibi bir sonucunun olacağını söyledi.