Görüntü şu: CHP kurultay isteğiyle uğraşıyor, İYİ Parti kurultay yapıyor, MHP aday listesi kırgınlıklarını gidermeye çalışıyor.
Buna karşın…
Seçim sonrası AK Parti tam kadro sahada. Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun takım kaptanlığında tüm milletvekilleri birliktelik sergiliyor.
Yoğun programla her ilçeye gittiler. Kurumları, belediyeleri, medyayı, sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler.
Dün sabah da toplantıda bir araya geldiler.
Toplantıyı…
Hakan Çavuşoğlu yönetti. Yanında İçişleri eski Bakanı Efkan Ala vardı. Bursa milletvekilleri 1 eksikle hazırdı.
İl Başkanı Ayhan Salman ve yürütme kurulu, ilçe başkanları tam kadro hazırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye başkanları eksiksiz katıldı.
İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ile il Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse de toplantıdaydı.
Dobruca’daki Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda gündem yerel seçim hazırlığıydı.
Soruyu da Çavuşoğlu ortaya koydu:
“Hangi ilçede toplum önüne hangi projelerle çıkalım, nasıl bir yol haritası izleyelim? Eksiklerimiz neler, vatandaş ne bekliyor?”
Bunun üzerine, her ilçe görüşünü ortaya koydu.
Örneğin…
Osmangazi’den “vatandaşa dokunacak çalışmalar ve daha sağlıklı diyalog” önerisi geldi. Yıldırım’da 9 bin gençle oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi’nin vatandaşla ilişkilerde aldığı yol anlatıldı.
Nilüfer’in “Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in hiçbir şey yapmadan algı ve sosyal aktiviteyle kazandığı” anımsatmasına alternatif çalışmalar eklendi.
Mudanya’nın önerisinde trafik sıkışıklığına dikkat çekilirken, “Sorunların AK Partili Büyükşehir’le çözüleceği algısının oluşturulması” vurgulandı.
Mustafakemalpaşa, uzak köylere ulaşımı, Orhaneli yol sorununun çözümünü istedi. İnegöl devam eden yatırımlar yanında “Büyükşehir Belediyesi’yle uyumun artarak devamının önemini” anlattı.
Yenişehir hızlı trendeki yüksek beklentisi nedeniyle “istasyonun temelinin bir an önce atılmasını” istedi. İznik de kıyı kenar çizgisindeki yapılarla zeytin fiyatlarının önemi vurguladı.
Gemlik kentsel dönüşümün daha iyi anlatmak gerektiğini ortaya koyup, Bursa ile ulaşımda sorunların çözümünü istedi.
Birlik-beraberlik için barıştılar
Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, milletvekillerinin yanı sıra ilçe başkanları ve belediye başkanlarının katıldıkları toplantıda şunun üzerinde durdu:
“Seçimde başarılı olabilmek için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.”
Ardından da…
Aralarında soğukluk bulunan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt barıştırıldı. 2 başkan aynı araçla Orhaneli’ye döndüler.
CHP’den önlem: Sosyal medyada hakaretleri izleme komitesi
Değişim isteğiyle olağanüstü kurultay girişimleri CHP içinde ciddi tartışmalara yol açtı. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan tartışmalar, Yenimahalle Beladiye Bakanı Fethi Yaşar’ın bu sütunlarda aktardığımız “CHP karpuz gibi ortadan ikiye bölündü” benzetmesini de destekliyor.
Nitekim…
Başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere parti yöneticilerine hakaretleri izlemek için CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş tarafından Sosyal Medya İzleme Komitesi kuruldu.
Bu arada…
CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu ve kurultay delegesi olan Sinan Çiftçi ihraç istemiyle disipline verildi.
Çiftçi, kurultay imzası nedeniyle disipline verildiğini söylerken, İl Yönetimi de seçim öncesi alınan bir karar olduğunu, “partiye zarar vermemesi için” seçim sürecinde uygulanmadığını ifade ediyor.
Bursagaz’ın patronu olan Alman şirketi Türkiye’den çekiliyor
Haberi dünya gazetesinde okuduk. Bursa’nın doğalgaz dağıtımını yapan, yeşil binası ile özgün bir merkez yapan ve dağ yöresine proje hazırlayıp yatırımlara hazırlanan Bursagaz’la birlikte Kayserigaz’ın da bünyesinde yer aldıkları Alman şirketi EWE aldığı kararla Türkiye’den çekiliyormuş.
Habere imzasını koyan meslektaşımız Ömer Faruk Çiftçi, kararın “2016 yılındaki darbe girişimi sonrası stratejik” olduğunu vurguluyor.
EWE’nin kararı tam bir sürpriz.
Üstelik, bazı firmalarla görüşüldüğü ve Türkiye’den Kolin ile Azerbaycan Socar şirketlerinin satışta finale kaldıkları belirtiliyor.
Bunları okurken…
Gözümüzün önünden süreç geçti. Bursa’ya doğalgaz dağıtımını önce BOTAŞ başlatmış ve ilk yatırımları yapmıştı.
Özelleştirmeyle doğalgaz dağıtımı Çalık Grubu’na geçti ve Büyükşehir Belediyesi’nin de ortaklığıyla Bursagaz kuruldu. Sonra da hisse çoğunluğunu EWE aldı.
Yönetim değişimi Bursagaz’ı ve doğalgaz dağıttığı Bursa’yı etkiler mi bilemiyoruz, ama karar bize çok ilginç geldi.