Olay Gazetesi Bursa

Adil Öksüz Twitter’da

Darbe girişiminin ardından kayıplara karışan FETÖ'nün önemli isimlerinden Adil Öksüz adına Twitter'da hesap açıldı.

Adil Öksüz ismini kullanan hesap; politikacıları, basın kuruluşlarını ve gazetecileri takip listesine alırken, bazı açıklamalarda da bulunuldu. Profil fotoğrafında Adil Öksüz’ün bilinen fotoğrafı kullanılırken, profil kısmında ise, “Resmi tek hesabımdır, diğer fitne odaklı hesaplara itimat etmeyiniz” yazısı yer alıyor. Hesaptan önceki gün yapılan, “Sessizliğimi koruyup olan bitenleri izliyorum, hakkımda mesnetsizce atılan iftiralara cevap verme gereği oluştu artık” ve “Şahsıma atılan tüm iftiraları reddediyorum. Devletimin yanındayım kısa bir süre sonra gerçekleri yazacağım. Son söz milletindir” paylaşımları dikkati çekti. Twitter hesabının kim tarafından açıldığı bilinmiyor.

32 ŞİRKETE KAYYUM

Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY’ye yönelik davada yargılanan 32 sanığın ortağı olduğu şirketlere kayyum atanmasına karar verdi. Kayyum kararı verilenler arasında ünlü Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazim Sesli de bulunuyor. Sesli, ‘bürokrasi imam yardımcısı’ olmakla suçlanıyor.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan FETÖ/PDY davası kapsamında yargılaması devam eden bazı sanıkların ortağı olduğu şirketlere kayyum atanması talebini reddetti. Savcılığın karara itirazını değerlendiren Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, diğer mahkemenin aldığı ara kararın kaldırılmasına ve aralarında iş adamı Hazim Sesli, OSB Başkanı Ali Yıldırım ve firari sanıkların da bulunduğu 32 kişinin ortağı olduğu şirketlerdeki paylarının yönetimi ve temsili için TMSF’den kayyum olarak atanmasına karar verdi. 

BÜROKRASİ İMAM YARDIMCISI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında ‘bürokrasi imamının yardımcısı’ olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli’nin de bulunduğu 14’ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kasım ayında başlanmıştı. 

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hazim Sesli iş dünyasının yakından tanıdığı bir isimdi. Sesli Tekstil 50 bin metrekarelik 3 tesiste faaliyet gösteriyordu. Battaniye fabrikası bir dönem kendi alanında Avrupa’nın en büyüklerinden biri konumdaydı. Geçmişte Uşak Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı da yapan Hazim Sesli geçen yıl ekim ayında tutuklandı. Sesli’nin FETÖ soruşturmasında tutuklanmasından kısa bir süre sonra aile beş şirketi için borca batık olduğu gerekçesiyle iflas erteleme istemişti. 

5 BİN AKADEMİSYENDEN FETÖ’YE 5 MİLYAR TL

Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına ilişkin 83 akademisyen hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 360 sayfalık iddianamede profesör, öğretim görevlisi, doçent, doçent yardımcısı ve araştırma görevlisi olan 21’i tutuklu 83 şüpheli “terör örgütüne üye olmak”la suçlanıyor. 15’er yıla kadar hapis cezası istenen şüphelilerin 33’ünün Bylock kullandığı, tüm şüphelilerin Bank Asya’da hesabı bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerinin, FETÖ’ nün akademideki yapılanmasını bir kez daha gözler önüne serildiği ifade edilerek, şunlar aktarıldı: “24 Aralık 2014’de TMSF el koymadan önce Bank Asya’nın mevduat varlığının 15 milyar TL den 6.9 milyar TL’ye gerilediği belirtilmişti. Bu mevduatın yüzde 20’sinin akademisyenlere ait olduğu, aynı tarihte Bank Asya’da 168 akademisyen ve eşlerine ait toplam 1 milyar 132 milyon TL bulunduğu tespit edilmiştir. Fetullah Gülen’in talimatıyla himmet paraları 5 bin akademisyen üzerinden bankaya yönlendirilmiş ve 5 milyar TL yatırılmıştır. FETÖ’nün Bank Asya’yı kurtarmak için himmet akademisini kullandığı ortaya çıkmıştır. Sadece bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıktığı tespit edilmiş, bu incelemeler de rapor haline getirilmiştir.”