Binlerce yıldır genetik kodlarımıza işlenmiş hayatta kalma içgüdüsünün yansımasından başka bir şey değildi o görüntüler.
Peki ya pandemi sonrası ülkelerin buğday stoklaması bir tesadüf olabilir mi?
Kuşkusuz hayır.
Çünkü buğday, stratejik bir ürün, tıpkı su gibi.
Ülkelerin bir yanda buğday stoklayarak, gelecekte yaşayacakları muhtemel kıtlıkların etkisini azaltmaya çalışıp, diğer yanda çılgınca israf etmesi, insanoğlunun yaşadığı en derin çelişkilerden biri değilse nedir?
Elimde Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin ‘israf ve gıda kaybı’ raporu var. (Böylesine kapsamlı ancak anlaşılır bir raporu yollayan Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş’a teşekkür ederim)