Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM), 50 sektör temsilcisinin stant açtığı etkinlikte, çeşitli ülkelerden gelen yabancı alıcılar, firma temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.
Gıda sektörü üyelerine yönelik organizasyon 2 gün sürecek.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 3. Ur-Ge Projesi çerçevesinde alım heyeti programı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bursa’nın gıda sektöründe önemli bir aktör olduğunu belirten Aytuğ, “Biz, Bursa’nın gıdada net ihracatçı olmasını istiyoruz. Bu anlamda Ekonomi Bakanlığının destekleriyle firmalarla bir ihracat yolculuğuna çıktık.” diye konuştu.
Aytuğ, ilk alım heyeti programının geçen yıl nisan ayında, 26 ülkeden 150 misafirin katılımıyla düzenlendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Geçen yıl eylül ayında düzenlenen organizasyona 37 ülkeden 151 ziyaretçi davet ettik. Bugün başlayan 3. alım heyeti programımızda 34 ülkeden 167 iş insanıyla beraberiz. Bursa, tekstilci, makineci ve otomotivci kimliğiyle biliniyor ama gıdada çok önemli bir potansiyele sahip. Ülkemizde üretilen dondurulmuş gıdanın 3’te 2’si Bursa’da üretiliyor. Domates salçası üretiminin yüzde 70’i Bursa’da gerçekleştiriliyor. Gıda sektöründe ‘Türkiye’nin sürükleyeni’ konumundayız. Biz, Bursa Food Point markasını oluşturduk. Bursa’nın bir gıda kenti olduğunu dünyadaki tüm alıcılara göstermek istiyoruz.”
Hindistan Gıda İthalatçıları Birliği Kurucu Başkanı ve sektör temsilcisi Amit Lohana, Hindistan ve Türkiye’nin benzer özelliklere sahip olduğunu belirtti.
Organizasyonun iki ülke arasındaki ticari ilişkilere katkısı olacağını ifade eden Lohana, “BTSO’ya bizi davet ettiği için çok teşekkür ederim. Türk ürünlerinin Hindistan’da çok iyi satılacağına ve güzel bir pazar bulacağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.